Търси нагоре
Регистриране

КЛИНИЧНО РАЗРАБОТВАНЕ

КЛИНИЧНО РАЗРАБОТВАНЕ
​​
Хората разчитат на нас да произвеждаме лекарства и ваксини, които имат добре документирани профили за безопасност и ефективност и предлагат стойност. Клиничните изпитвания (известни също като клинични изследвания) са важна стъпка в този процес.

Преди да бъдат одобрени за употреба, потенциалните лекарства и ваксини преминават щателно и системно тестване при доброволци. Този процес има за цел да оцени дали един нов продукт следва да бъде одобрен за употреба при масовото население.

Всяко клинично изпитване следва да отговори на определени изследователски въпроси. Те следват стриктни, предварително дефинирани протоколи, за да осигурят безопасни и точни резултати. Всяка фаза има различна цел в разработването на дадено лекарство или ваксина:

  • Фаза I: Изследователско тестване на експериментално лекарство или лечение при малка група лица (20-80) за първи път за оценяване на неговата безопасност, определяне на подходящата дозировка, проследяване на това, което се случва със съединението в тялото и начало на установяването на страничните ефекти.
  • Фаза II: Лекарството или лечението, което се проучва, се прилага на по-голяма група хора с това заболяване (100-300) за постигане на предварителни доказателства за действието и за последваща оценка на неговата безопасност. Ако има доказателства за действие и рисковете се считат за приемливи, лекарството може да премине в следваща фаза.
  • Фаза III: Тази фаза на изпитванията на потенциално лекарство при голяма група хора, страдащи от заболяването (1000 - 3000), последващо тестване на неговата ефективност и наблюдение за странични ефекти. В някои случаи това се сравнява със стандарт за лечение, ако вече съществува такъв.
  • Фаза IV: След като едно лекарство или лечение е одобрено от подходящите държавни и регулаторни агенции и бъде разрешено за употреба, ние можем да проучим неговата ефективност за по-дълъг период от време и при по-голям брой хора. Можем също така да продължим да проучваме някои от предлаганите от нас продукти за нови показания. В изпитванията във Фаза IV обикновено участват хиляди хора.

Клиничните изпитвания в MSD се планират, провеждат и наблюдават при спазване на едни и същи стандарти, независимо дали се провеждат в Съединените щати или другаде в света. При провеждането на клиничните изпитвания, ние спазваме указанията на Международната конференция за хармонизация на техническите изисквания за регистрация на лекарства за хуманната медицина.

Проявявате интерес към участие в наше клинично изпитване?

Спонсорираните от  MSD клинични изпитвания при пациенти се регистрират на ClinicalTrials.gov, служба на Института по здравеопазване в САЩ. Информация за текущите клинични изпитвания можете да намерите онлайн чрез Международната федерация на фармацевтичните производители и сдружения. (IFPMA).клинични изпитвания при пациенти се регистрират на ClinicalTrials.gov, служба на Института по здравеопазване в САЩ. Информация за текущите клинични изпитвания можете да намерите онлайн чрез Международната федерация на фармацевтичните производители и сдружения. (IFPMA).

Текущо записване
Портал за клинични изпитвания на IFPMA​
​​ЗАБЕЛЕЖКА: MSD и Schering-Plough обединяват своите глобални
​​дейности под името Merck & Co., Inc., Kenilworth, NJ, USA  Ние работим за обновяване на нашите данни в тези два онлайн регистъра за отразяване на тази промяна. Междувременно можете да потърсите информация за текущите клинични изпитвания като използвате както MSD, така и Schering-Plough като ключови фази за търсенето.

Резултати от спонсорирани от MSD клинични изпитвания