Hero Image
НОВИНИ

Милена Органджиева (Костова) е новият управляващ директор на MSD България, Северна Македония и Косово.

Милена Органджиева (Костова) е новият управляващ директор на MSD България, Северна Македония и Косово, поемайки управлението на компанията от 1-ви юли, 2021.

Милена започва кариерата си в MSD България през 2000 и в продължение на 21 години придобива богат опит в различни направления на бизнеса на ключови позиции: Управление на “Човешките ресурси“, „Връзки с клиенти“ , участва активно и в проекти, свързани с „ Бизнес развитие и достъп до пазара“.

От 2018 е на позиция Мениджър Бизнес Процеси за България и успява да изгради от основи и развие успешно отдела. Междувременно поема развитието на продуктовото портфолио за Северна Македония и Косово, където разширява значително стратегическото портфолио на компанията с фокус върху онкология и ваксини. От февруари 2020, Милена поема проект за разделяне на компанията, като успешно ръководи и коодринира всички междуфункционални дейности в Централна и Източна Европа, Балканите, Гърция, Малта и Кипър.

След повишението на Константинос Папаянис в управляващ директор на MSD Румъния и Молдова през февруари 2021, Милена е временно изпълняваща длъжността и управлява MSD България, Севена Македония и Косово в продължение на 5 месеца.

Милена Органджиева (Костова) има магистърска степен със специалност „Икономика“ от Икономическият универистет във Варна – Индустриален мениджмънт и получава CIPD диплома от асоциацията за специалисти по управление на човешките ресурси The Chartered Institute of Personnel and Development.

Коментирайки новото назначение, Милена Органджиева (Костова) споделя: „Обединени от визията на MSD България „Заедно за повече здраве“, MSD като социално отговорна, ориентирана към пациентите компания, която изобретява, разработва и предоставя иновативни продукти и услуги, ще продължи да подобрява живота на хората. Ежедневно демонстрираме готовността си да подкрепяме партньорите ни и ангажираността си за подобряване на локалната здравна среда. Нашите ценности ни ръководят в действията и решенията ни и са спечелили доверието и уважението на нашите колеги, партньори и клиенти в сектора на здравеопазването.“