Hero Image

Инфекциозни заболявания

Ние разработваме иновативни лекарства за инфекциозни заболявания с надеждата да създадем по-добър свят.

Десетилетия на проучвания в областта на инфекциозните заболявания доведоха до важен научен напредък

Вече повече от век, ние се борим със заплахи за световното здраве, причинени от инфекциозни заболявания. От разработването на един от първите антибиотици до водещи изследвания в областта на ХИВ, нашият фокус винаги е бил върху превенцията и лечението на заболявания, които застрашават човечеството и общностите по целия свят. Но нашата работа далеч не е приключила.

Всяка година милиони души умират от инфекциозни заболявания. Светът разчита на нас да създадем и предложим нови подходи на лечение и превенция, които да облекчат този товар за обществото.

Нашата работа в областта на инфекциозните заболявания

35

години на научни проучвания, за да помогнем в борбата с предизвикателствата вследствие на ХИВ епидемията

1942

годината, през която стартирахме производството на пеницилин "G"

40+

програми, инициирани от научни изследователи, за управление на антимикробната резистентност

ХИВ

Нашето наследство в областта на ХИВ иновациите продължава да се развива и до днес.

Помним, когато ХИВ беше едно от най-страшните предизвикателства за обществото, когато милиони хора изгубиха живота си от опустошителната епидемия от СПИН. Нашите учени се впуснаха в спешна мисия да проучат вируса, което доведе до революционни научни изследвания на вируса.

Ангажирани сме да постигнем още по-голям напредък, измествайки границите на науката за ХИВ, за да отговорим на тази неудовлетворена необходимост от страна на медицината. Да елиминираме вируса е нашата крайна цел.

Антибиотици

Продължаваме нашите научно-изследователски дейности в областта на антибиотиците и полагаме необходимите усилия за правилната им и ефективна употреба.

Докато други компании насочват усилията си в други научни проучвания и разработки, ние продължаваме да инвестираме усилия в откриване и разработване на нови антибиотици, защото знаем, че светът се нуждае от това.

Ебола

След появата на ебола през 1976 г., периодичните огнища на вируса са представлявали глобално здравно предизвикателство. Горди сме, че сме част от глобалното публично-частно партньорство, което обедини правителството, индустрията, съсловните организации, учените, здравните работници и обществото, в борбата с това смъртоносно заболяване.

BG-NON-00354