Hero Image

Онкология

Ние изобретяваме лекарства и ваксини, за да предотвратим рака, където можем и да предоставим на пациентите иновативни начини и продукти за лечение на тяхното заболяване и по-качествен и дълъг живот.

Нашата мисия е да доставяме иновации, които подобряват и удължават живота на хората с ракови заболявания

Всеки познава някой, който се е сблъсквал с раково заболяване. Когато диагнозата е поставена, това, което има най-голямо значение не е какво ще е следващото откритие – а кога ще бъде достъпно.

Ракът е втората водеща причина за смъртност в света и продължава да бъде една от най-спешните неразрешени здравни нужди. Повече от 18 милиона нови случаи на ракови заболявания са регистрирани през 2018 в световен мащаб, а около 9.6 милиона души умират от заболяването. В България, новите случаи на рак са над 36 000 през 2020, а ракът на белия дроб е на второ място по честота сред онкологичните заболявания при мъжете и на пето място при жените.

Нашата работа в областта на онкологията

400,000+

пациенти, които са лекувани с нашите онкологични лекарства през последните 5 години.

1,000+

клинични проучвания с нашите онкологични лекарства

30+

ракови заболявания, при които продукти на MSD се проучват.

Нашата проучвания в областта на онкологията

Нашият екип от изследователи и учени обединява задълбоченото разбиране на геномиката, биологията и имунната система, за да подобри подхода към лечение на раковите заболявания.

Нашата иновативна имуно-онкологична терапия е определена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) като „пробивна терапия“ през 2014 г., а в края на 2015 г. получава наградата Гален в САЩ , която е еквивалент на Нобелова награда за фармацевтични продукти в сектора и най-голямото признание към научно-изследователската и развойна дейност в тази област.