Милена Органджиева (Костова) е новият управляващ директор на MSD България, Северна Македония и Косово, поемайки управлението на компанията от 1-ви юли, 2021.

Милена започва кариерата си в MSD България през 2000 и в продължение на 21 години придобива богат опит в различни направления на бизнеса на ключови позиции: Управление на “Човешките ресурси“, „Връзки с клиенти“ , участва активно и в проекти, свързани с „ Бизнес развитие и достъп до пазара“.

От 2018 е на позиция Мениджър Бизнес Процеси за България и успява да изгради от основи и развие успешно отдела. Междувременно поема развитието на продуктовото портфолио за Северна Македония и Косово, където разширява значително стратегическото портфолио на компанията с фокус върху онкология и ваксини. От февруари 2020, Милена поема проект за разделяне на компанията, като успешно ръководи и коодринира всички междуфункционални дейности в Централна и Източна Европа, Балканите, Гърция, Малта и Кипър.

След повишението на Константинос Папаянис в управляващ директор на MSD Румъния и Молдова през февруари 2021, Милена е временно изпълняваща длъжността и управлява MSD България, Севена Македония и Косово в продължение на 5 месеца.

Милена Органджиева (Костова) има магистърска степен със специалност „Икономика“ от Икономическият универистет във Варна – Индустриален мениджмънт и получава CIPD диплома от асоциацията за специалисти по управление на човешките ресурси The Chartered Institute of Personnel and Development.

Коментирайки новото назначение, Милена Органджиева (Костова) споделя: „Обединени от визията на MSD България „Заедно за повече здраве“, MSD като социално отговорна, ориентирана към пациентите компания, която изобретява, разработва и предоставя иновативни продукти и услуги, ще продължи да подобрява живота на хората. Ежедневно демонстрираме готовността си да подкрепяме партньорите ни и ангажираността си за подобряване на локалната здравна среда. Нашите ценности ни ръководят в действията и решенията ни и са спечелили доверието и уважението на нашите колеги, партньори и клиенти в сектора на здравеопазването.“

На 2-ри март обявихме партньорството ни с компанията Johnson & Johnson в подкрепа на усилията за разширяване на производствения капацитет за ваксината срещу SARS-CoV-19, разработена от Johnson & Johnson. MSD предоставя на разположение някои от своите производствени центрове, за да ускори производството на ваксините и да осигури по-бързото им доставяне и администриране.

“Ние сме ангажирани да допринесем към глобалния отговор на пандемията, като част от забележителните усилия на цялата медицинска и научна общност”, каза Майк Нали, Вицепрезидент, отдел Човешко Здраве.

“Това е шанс да използваме производствената ни експертиза и ангажираност към качеството, съответствието и стремежа към съвършенство, които демонстрираме… Всеки един от нас е засегнат от пандемията и това, да бъдем част от глобалните усилия да се преборим с COVID-19, означава много за нас”, казва Тим Баслер, Вицепрезидент, отдел Качество.

Вижте повече във видеото:

primary article image

01.

Ускорено производство означава повече ваксини за повече хора

Разширените дейности увеличават производствения капацитет и възможността за по-бързо доставяне на по-голям брой ваксини.

“Имаме възможност да използваме нашето оборудване, експертиза и екип, за да произведем повече ваксини,” споделя Тим Томас, Изпълнителен директор, Управление на завода.

02.

Важна стъпка в борбата с COVID-19

Безпрецедентното ни сътрудничество е крачка напред в глобалната борба с вируса.

“Не само че, идвайки всеки ден на работа знам,че това, което правим има значение за човечеството, но когато се прибера вкъщи, споделям с моето семейство: ‘Какъв невероятен екип работи върху проекта и колко важна и критична е нашата работа за всички хора по света’”, казва Шон Скарк, Директор процеси, Живи вирусни ваксини.

03.

Исторически момент

Партньорството ни маркира безпрецедентно сътрудничество между два от водещите американски лидери в здравеопазването, всеки с повече от 100 години принос в подобряването на здравето на хората, обединяващи усилия за по-бързо връщане към нормалното.

“Това е невероятен момент в нашата история, който ме прави истински горд, че работя за компанията, която допринесе към по-доброто и взе това решение в този важен момент”, споделя Вирджиния Болд, Специалист, отдел Инженерство.

04.

Две компании с богато наследство обединяват усилия в критичен момент

В това необикновено време, партньорството ни обединява нашето богато наследство и експертиза с утвърдената глобална производствена мрежа на Jonhson & Johnson. Заедно, сме ангажирани да направим всичко необходимо, за да достигнем по-бързо края на пандемията.

“Харесвам това, че работим по този проект като един екип, с толкова много и различни хора, локализирани в различни точки по света,” споделя Стефани Чен, Главен специалист, отдел Инженерство.

Даренията ще бъдат насочени към усилията на държавата за справяне с новите предизвикателства пред здравната система, възникнали в резултат на пандемията. Компанията се фокусира върху инвестиране в програми и сътрудничество с организации,които ще имат най-устойчиво и мащабно действие.

MSD ще подкрепи Министерството на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения и медицинския персонал, който работи на първа линия по време на пандемията. Дарените средства ще бъдат използвани за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за медицинския персонал, за консумативи и апаратура, включително респиратори.

Част от средствата ще бъдат дарени на фонда „Обединени срещу COVID-19”, създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, в подкрепа на уязвимите групи – медиците, хора с увреждания, възрастните хора,децата, бездомните, безработните, хората от малцинствата и други. До момента събраната във фонда сума е 945 000 лв., като 673,984 са инвестирани в 74 проекта.

Компанията подкрепи и фонда, създаден по инициатива на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM). С тези средства са закупени и дарени за нуждите на Министерство на здравеопазването и българските лечебни заведения: 3 апарата за дихателна реанимация, 2700 PCR теста и материали за лична защита на медицински персонал.

В глобален мащаб за борбата срещу COVID-19, компанията дари над 13 милиона долара. Досега, средствата са използвани за закупуване на професионално защитно оборудване и финансиране на фондове, създадени от ООН (the United Nations Foundation’s COVID-19 Solidarity Response Fund) в подкрепа на Световната здравна организация (World Health Organization) и от Центъра за контрол и превенция на заболяванията (Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Foundation Emergency Response Fund).